hoe slim??

 

 

Ja hoe slim is een Duitse Pinscher?? Dat onderzoeken onze kids regelmatig

Het liefst maken ze er een halve circushond van. Zo proberen ze  Kelly te laten dansen op haar achterpoten (nou ja als je zelf gek genoeg doet is een Duitse pincher overal voor te porren).

Maar wat hun wel echt gelukt is: ze maakt een rol over de vloer, draai om haar as en draait haar kop naar links op bevel.

Ook spelen ze graag verstoppertje met haar door een bal of flos te verstoppen.

Maar dan kan het gebeuren dat ze het voorwerp na 1 of 2 keer beslist niet meer kan vinden ook al struikel ze er over.

Want hondenkoekjes verstoppen is veel leuker. Tja hoe slim is een Duitse pinscher??

Zelf geven wij de voorkeur aan nuttige training zoals zit! blijf! down! en volg!

Het lijkt zo simpel maar we zijn toch wel super trots als Kelly los naast de fiets volgt terwijl we iemand met 2 blaffende honden passeren.

Of, laten we het nog moeilijker maken: een konijn, waterhoentje of fazant op 2 meter afstand passeren en toch braaf blijft volgen.

En denk nou niet dat ze haar ras geen eer aan doet! Zodra je vrij! zegt, jaagt ze allen kraaien de boom in, de konijn hun hol in, de waterhoedjes het water in en waar de fazanten blijven weet ik niet, maar als Kelly het woord vrij! heeft gehoord is er in onze directe omgeving geen bosbewoner meer te ontdekken.

Niet dat ze hen kwaad zal doen, maar als een raszuivere Duitse Pinscher speelt ze graag de baas.

Maar als haar bevolen wordt om te volgen, terwijl al die bosbewoners gezellig rond scharrelen, doet ze het.

Wel met recht opstaande oren en zo af en toe steigerende bokken sprongen, maar ze luister met een enkel 'pas er op!'.

 

 

Ja “dat pas er op!” Wij zijn er altijd vast van overtuigt geweest dat een hond je niet kan verstaan, maar die zienswijzen hebben we bijgesteld.

Wij zijn er van overtuigt dat Kelly ons verstaat.

Of je nou zeg: 'laat Kelly nog even uit', of 'laat de hond nog even uit', of je zegt 'ga nog even een blokje rond', het maak niet uit, voor je helemaal uitgesproken bent staat ze al naast je!

Alleen avonds, of als het regent is ze Oost-Indisch doof.

Zo kan het gebeuren dat als je niet goed oplet je zelf in de regen al halverwege uitlaatplaats bent, en mevrouw nog prinsesheerlijk in de deuropening van de garage zit.(wij gaan namelijk meestal door de garage naar buiten)

Tja hoe slim zijn ze??

 

 

Kelly eet nogal graag van de straat en je wil niet weten wat mensen daar allemaal neer gooien.

Zo kan het gebeuren dat ze aan de diarree is, en dat betekent midden in de nacht uit bed.(bibber de bibber in de winter in je pyjama)

Maar goed, dat doe je graag voor dat dier want die heeft buikpijn, en je bent allang blij dat ze het niet binnen doet.

Maar als dat dier dan op een andere keer denkt, die nacht is me veel te lang als ik nou eens gaat piepen gaan we vast een blokje om!?.

Toen ik dan ook al bibberend de deur open maakte deed ze wel alsof ze hoge nood had, maar halverwege richting uitlaatplaats rook ze iets en toen was ze even vergeten dat ze 'net alsof ' moest doen.

En ook bij de graskant was snuffelen veel belangrijker dan haar behoeften.

Ja, ja hoe slim hé!

Maar daar heb je dan ook weer je voordeel van, want ik heb haar eens stevig in haar hondennek gegrepen en dat grapje heeft ze me dan ook niet meer gelapt.

 

 

 

                                                      

 

 

Home